zondag 1 februari 2009

zondag, rustdag

Dit weekend hadden wij niks. Nouja, niks, vrijdagavond kwamen T. en M. en gisteren kwam vriendin A. even op de koffie, maar verder hadden we geen afspraken. Dat kwam omdat Zus op het punt staat haar tweede kind op de wereld te zetten en zodra dat gebeurt wil ik natuurlijk naar haar toe. Eigenlijk had ik erop gerekend dat het kind er inmiddels al zou zijn. Zus is weliswaar pas aanstaande donderdag uitgerekend, maar haar eerste zoon was ook een week te vroeg en ik wou het zo graag... Maar het kind houdt kennelijk niet van gure wind en heeft besloten om nog even te blijven zitten waar ie zit.
En zo hadden wij dus een heel weekend met tijd voor het vinex-paleis. In mijn hoofd had ik een heel lijstje met dingen die moesten gebeuren (opruimen, poetsen, boodschappen doen, veel tijd nemen om te studeren voor het koor, het vogelhuisje ophangen, een proefwerk maken, naar de bibliotheek, een nieuwe tandenborstel kopen, wassen, vouwen, strijken). En nee, dat vond ik niet ambitieus. Nadat ik zaterdag heerlijk zonder wekker wakker werd, ging ik natuurlijk eerst uitgebreid ontbijten. Daarna deed ik boodschappen, zodat ik al één item van mijn lijst kon schrappen voordat vriendin A. en haar dochter hier waren. Ik wilde zo veel mogelijk doen op zaterdag, zodat ik op zondag moe maar tevreden uit kon rusten. Na de gezellige visite ging het helaas bergafwaarts met de voortvarendheid. Ik hing een beetje rond en las wat in de krant. Daarna fietsten Vriend en ik op ons gemak naar de stad, hingen een poosje rond in de bieb en kochten een nieuwe tandenborstel. En toen was het alweer avond.
Vanochtend stond ik wat minder moedig op, want ja, die lijst. Maar ik ben niet kinderachtig en dus ruimde ik op en poetste ik de badkamer, de wc, de keuken, de woonkamer, de slaapkamers. Daarna verstuurde ik een paar e-mails en maakte ik een proefwerk voor de vierde klassen. Toen deed ik een poging om het vogelhuisje op te hangen, maar dat viel al van de spijker voor ik weer binnen was. Daar moet ik dus een ander haakje voor op de kop tikken. Intussen had ik twee wassen gedraaid en gedroogd, en de was van vorige week afgehaald. Na anderhalf uur strijken en vouwen kon ik ook dat item van mijn lijstje schrappen. Toen kookte ik een heerlijke ovenschotel. En nu hoef ik alleen nog maar te studeren voor de koorrepetitie. Maar ik ben moe. Ik wil nog een zondag!

1 opmerking:

Cyriel zei

Haha, ik heb ook immer een dag weekend te weinig.

Maar heeft A. een dochter gekregen? Leuk! Of is het een andere A. dan ik ken?