maandag 22 juni 2009

Waarom toch?

Af en toe zijn er van die trends die je maar niet kunt of wilt begrijpen. Daarbij kan ik me vooral erg verbazen over schoenenmode. Jaren geleden had ik dat met de puntlaars. Later bijvoorbeeld met de ugg en de croc (wanneer gaan die nou eindelijk weer uit modebeeld verdwijnen?). Recent is er een nieuwe verbazing bij, over de Birkenstock-teenslippers. Die vind ik dus echt foeilelijk! Over het waarom van die dingen breek ik me al het hele seizoen mijn hoofd. Maar nu niet meer.
Vrijdagochtend, de eerste les. Een leerling komt aan de late kant het lokaal binnen en huppelt op haar vriendinnen af. 'Hoe vinden jullie mijn nieuwe birkies?'
Oh's en ah's.
'Kei leuk!'
'Gaaf!'
Even laat ze zich de bewondering aanleunen. Dan zegt ze übernonchalant: 'Echt? Ik vind ze zelf namelijk spuuglelijk, maar ze zitten zo lekker.'

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zou best wel een paar echte Birkenstocks willen hebben. Heb ze ooit gehad, in felgroen en paars. Alleen dan geen teenslippers. Ben nogal een sokkenmens.
Ach ja, we zijn allemaal anders.

Ada F-B zei

Sorry, dat bericht hierboven was van mij.

Rosalie zei

Weet je, soms ben ik blij dat ik gewoon niet trendgevoelig ben en zelf wel prima weet wat er fatsoenlijk uitziet en wat niet.

En als het op schoenen aankomt dan is het leuk als ze comfortabel zitten, maar het oog wil ook wat, denk ik dan. Maar ja, ik heb dan ook een zitbaan. :-P

CN zei

ik heb al twee jaar Birckenstocks en echt ze zitten zoooooo lekker!
werd ik vorig jaar nog door de lln uitgelachen, nu ben ik dus de hipste juf :)

C. zei

Grappig, ik snap er ook niets van en had t me ook al afgevraagd. Comfort kan toch niet de enige reden zijn?
Ik vraag me ook af, waarom een legging onder een rok?

Madelief zei

Nou, dat is het hè, ze zijn echt lelijk, maar zitten zó lekker! En net als C snap ik het ook niet: een legging onder een rok en ook met dit hete weer! Ik zou bezwijken!

DieVanNederlands zei

@C en Madelief: sterk punt van die legging. Maar ik heb besloten dat positief in te zien. Als mensen zo graag een legging aan hebben, dan ben ik blij dat ze er in elk geval een rok of jurk overheen dragen!

Joeltje zei

Ik loop al twee jaar op Birkie's en vind ze heerlijk zitten. Ik draag niks anders meer in de zomer.
En die puntlaars, ik vind 't nog steeds jammer dat het nu écht niet meer kan. Ik heb ze wel nog op zolder staan. Uit 'n soort van setniment.

Irèneke's wereld zei

Jaaaaa! I couldn't agree more. Vroeger gold de Birkenstockslipper nog als het beste anticonceptiemiddel na de pil en het condoom. Maar sinds een of ander gratig 'tapmaddel' besloot haar naam eraan te linken heet het ineens hip. Ikke nie begrijp nie. Die mij maar gewone flipflopjes. En flatjes. Daar kan een mens er geen genoeg van hebben! =D

Eveline zei

Afgelopen zomer heb ik, ja echt heel erg, een paar nep-crocs gekocht. Voor op de camping, omdat ik bedacht had dat ik het met alleen slippers niet ging redden in het engelse gras. Met crocs kun je tenminste nog sokken aan. Ik heb ze bijna de hele vakantie niet meer uit gedaan. Foeilelijk, maar man man man wat lopen ze lekker!