zondag 14 december 2008

Ouderavond 2

Meneer 3 uit Irak wilde inderdaad weten hoe het ervoor stond met zijn dochter. Een impressie...

"Zij werkt lang niet hard genoeg. Gemiddeld een zeven, dat is niet goed genoeg. Op de universiteit (lees: om niet te hoeven loten voor medicijnen) heb je gemiddeld een acht nodig."
"Nou, meneer 3, het rapport is keurig. Gemiddeld een acht is natuurlijk mooi, maar je moet wel realistisch blijven. Slechts een enkeling slaagt met zulke hoge cijfers."

"Zij zit de hele avond achter de computer en zegt dat het voor school is. Dat kan toch niet, dat je de hele avond voor school achter de computer moet zitten?"
"Nou, meneer 3, dat kan wel hoor. De leerlingen moeten tegenwoordig niet alleen veel uit boeken leren, maar ze moeten erg veel opdrachten en werkstukken inleveren en dat moet allemaal op de computer."

"Zij werkt niet hard genoeg. Ik werk heel hard, zodat mijn kinderen later niet met vuile handen uit hun werk hoeven te komen."
"Dat is heel mooi van u, meneer 3, en ik weet zeker dat uw dochter daar dankbaar voor is. Maar een puber mag soms ook gewoon een puber zijn. Bovendien is uw dochter zeker niet lui. Mijn collega's en ik zijn erg tevreden over haar."

"Zij heeft een onvoldoende voor natuurkunde. Maar ja, toen ze die toets moest herkansen heb ik ruzie met haar gemaakt. Dan is het natuurlijk wel lastig om te leren."
"Ik ben blij dat u dat ook vindt, meneer 3."

3 opmerkingen:

Joeltje zei

Hoe moeilijk ook, je ziet toch maar weer dat eigenlijk iedereen wil dat zijn/haar kinderen goed terecht komen. Al lukt het sommige mensen niet goed om dit duidelijk te maken. Goed van je dat het goed ging!

ceebee zei

oh, nou, dat vind ik dan nog wel knap van'm, dat ie dat inzag.

sanneke zei

Arm meiske.
Ik hoop dat paps na dit gesprek ook eens tros op haar kan zijn als met een 7,5 thuis komt.