zondag 23 november 2008

Sancta sanctorum

Op verzoek van Cyriel gun ik u vandaag een blik in het heilige der heiligen, mijn handtas. Ofwel hutkoffer, zoals Vriend hem graag noemt. Het is een geweldige tas, die naast de standaarduitrusting (de dingen die ik er niet uithaal als ik weer thuiskom en telefoon en portemonnee overhevel naar bijvoorbeeld mijn schooltas) plaats biedt aan alles wat ik maar mee zou willen nemen. Een verjaardagscadeau van mijn onvolprezen Zuster, die vond dat ik als volwassen vrouw (ik werd 25) toch echt eens aan de handtas moest. Maar omdat ik natuurlijk wel DVN mocht blijven, hanteerde zij naast haar eigen overwegingen ook het criterium dat de tas een boek moest kunnen herbergen.
Mijn zus is in haar opzet geslaagd, want ik ben inmiddels zeer gehecht aan mijn tas. Er kan met gemak een boek in, en dan niet alleen zo'n lullig pocketboekje waar je maar een halve treinreis mee vooruit kunt, maar naast de standaarduitrusting is rustig nog plaats voor het Schervengericht ofzo. Elegant? Ach ja. Handig? Zonder meer!
Maar goed, Cyriel wil dus weten wat er in mijn tas zit. Ik heb hem voor de gelegenheid helemaal leeggeruimd en dit was het resultaat. Geheel tegen mijn principes doe ik er zelfs een foto bij. Maar zonder nummertjes, dat zoekt u zelf maar uit.- een sudokuboekje (altijd fijn als je wat tijd moet doden)
- een cryptogrammenboekje (altijd fijn als je wat tijd moet doden, maar geen zin hebt om te sudokuën)
- een volle strippenkaart (die stop ik maar niet meer terug)
- een half pakje papieren zakdoekjes
- een bijna leeg pakje papieren zakdoekjes (als je verdrietig bent, ga je niet eerst nadenken over welk pakje je al had aangebroken, toch?)
- maagpilletjes voor Vriend (omdat hij die doorgaans vergeet als we buiten de deur eten)
- een blikje waar vroeger pepermuntjes in zaten, maar waarin ik tegenwoordig kauwgom bewaar en dat kennelijk minder goed sluit dan ik dacht)
- een lege pillenstrip (zie de strippenkaart)
- de pinbon van het verjaarscadeau voor Zuster (waarvoor ik nog geld krijg van Broer en Broertje, meteen even regelen)
- een azaronstick ( beetje of season, trek zelf uw conclusies over de regelmaat waarmee ik de hutkoffer uitmest)
- een spiegeltje
- twee vaseline lippenbalsemblikjes (waarvan eentje in mijn toilettas hoort te zitten)
- labello sun (zie de azaron)
- lipgloss (ik ben zuinig op mijn lippen, dat blijkt maar weer)
- twee vochtige handreinigingsdoekjes (keertje meegegrist uit een restaurant, want altijd handig)
- handcrème (mijn lievelings, van Neutrogena, naar Noors recept, ongeparfumeerd en ideaal voor de superschrale handen die ik krijg van bordkrijt)
- een stemvork (die hoort eigenlijk bij mijn zingspullen te liggen, maar zit nog in mijn tas sinds de zingvakantie in Spanje, dus zie eigenlijk ook de azaron)
- een puntenslijper
- een gum
- geen potlood (dat hoort er wel in te zitten, maar is er niet!)
- een pen
- een hartje dat kan knipperen en dat je met een magneetje aan je kleren kunt maken (gekregen op de bruiloft van een collega van Vriend)
- twee stukjes kauwgom (ongebruikt)
- een wereldbolletje dat gaat knipperen als je gsm actief is
- een rubbertje van mijn gsm-headset (dat ik al een hele tijd kwijt was, waardoor ik nu steeds oorpijn heb na het hands free bellen)

Zo, Cyriel, is je nieuwsgierigheid bevredigd? Eigenlijk zou ik je moeten bedanken voor je opdracht, want er is weer heel wat rechtgezet!

En nu mag ik het stokje doorgeven. Ik wilde wel eens weten wat Octavie en Rosalie zoal met zich meedragen, maar zij zijn al door Cavia Magistra opgeroepen. Daarom daag ik nu Joeltje uit, die ik helegaar niet ken, maar wel al een poosje trouw lees. Vergeef mij mijn brutaliteit! De regels (stukje knippen/plakken van Cyriel):
1. Kieper uw handtas om, trek een foto en geef een woordje uitleg.
2. Plaats een link naar degene van wie je de opdracht hebt gekregen.
3. Zoek maximum 3 andere mensen die volgens u in het bezit zijn van een sakosch.
4. Link in je bericht naar deze blogs.
5. Verwittig de pineut.

4 opmerkingen:

Joeltje zei

Een stemvork??

*krabt zich eens achter de oren*

Joeltje zei

Opdracht is voldaan!

Cyriel zei

Ha, leuk! Maar weet je wat ik mis? Je boek... Heb je zo'n hutkoffer, zit er toch geen boek in!

DieVanNederlands zei

@Joeltje: ja, een stemvork. Da's toch niet zo gek? Hartstikke handig als je bijvoorbeeld meerstemmig wilt zingen met een paar mensen en er is geen piano in de buurt.
@Cyriel: het boek ligt op het nachtkastje, en mag in de hutkoffer als we uit gaan!