zondag 10 mei 2009

niet op vakantie, maar wel

De boekenkast. Eindelijk wordt die zoals we hem bedoeld hebben. Jammer genoeg doet Vriend het niet alleen. Ergens halverwege wordt de harmonieuze samenwerking even bedreigd. Het lijkt erop dat ik een verkeerd achterpaneel heb gehaald, maar gelukkig komt alles op z'n pootjes terecht als we het paneel een kwartslag draaien.

Een dagje Amsterdam. We bezoeken een openbare repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest met pianist Lang Lang. Gratis, dus staan we eerst een half uur in de rij. Twee sjieke dames voor ons verbazen zich over die lange rij. Een van hen haalt haar neus op over het feit dat voor hen iemand een boterham staat te eten. De ander is wat milder gestemd en suggereert dat 'die mensen' misschien wel een heel eind gereisd hebben. Achter hen, halverweg mijn boterham met nutella, twijfel ik of ik dat zal beamen. Maar dan verzucht de eerste dame: 'ja, je moet er heel wat voor over hebben' en besluit ik dat ik met haar geen praatje wil maken.

Diner en film in eigen stad. En hoewel het eten het niet haalt bij dat in Amsterdam de dag ervoor (beetje decadent, twee keer achter elkaar uit eten, maar hee, we hebben wel de vakantie uitgespaard!), constateren we tevreden dat we er heerlijk bijzitten, en dat het toch ook wel wat waard is om je ergens thuis te voelen.

De schutting. Na de nodige diplomatie en beslismomenten gaan we vandaag de schutting plaatsen. De buurman heeft een plan de campagne, dus we hoeven alleen maar te doen wat hij zegt. Als Vriend, zijn broer en ik aan het eind van de dag tevreden geluiden maken omdat het einde inzicht is, blijkt dat het eerste paneel te hoog hangt. Meetfoutje van de buurman. Wij suggereren dat het prima is zo, morgen zie je dat al niet meer. Hij denkt daar anders over. Ik ben benieuwd of we vandaag naar de klussende buurman gaan kijken...

1 opmerking:

Joeltje zei

Niks zo leuk als met nieuwe buren een erfafscheiding plaatsing. Breek me de bek niet open..