dinsdag 3 november 2009

Brief van de koning

Vandaag had ik in mijn postvakje een hele sjieke envelop. Er was een soort van wapen ingestanst en er zaten drie postzegels op en stempels uit Belgiƫ. De envelop was geadresseerd Aan Mevrouw DVN, Literatuurdocent Mijn School. Dit, en het adres van de school was in sierlijke krulletters op de envelop gedrukt.
'Zo, da's sjieke reclame,' dacht ik, en ik rukte de envelop open. Wij docenten krijgen namelijk erg veel reclame, en soms wordt die vermomd als iets spannends, zodat je hem niet ongelezen weggooit. Dit leek me typisch zo'n geval.
In de envelop zaten vier dingen. Het eerste waar mijn oog op viel was 'dienst des konings'.
'Huh, da's gekke reclame,' dacht ik, nog steeds in de veronderstelling dat ik hier een uitnodiging voor een of andere literaire avond te pakken had.
Toen keek ik eens op mijn gemak naar het grootste van de vier dingen. Dat was een dikke kaart, alweer voorzien van zo'n wapen in reliƫf en sierlijke krulletters. Omdat die te mooi is om hem u te onthouden volgt hier de volledige tekst:

In opdracht van
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin
heeft de Protocolchef van het Hof de eer

Mevrouw DVN
Literatuurdocent Mijn School

uit te nodigen op de plechtige uitreiking, gevolgd door een receptie, van de Prijs der Nederlandse Letteren 2009, op woensdag 18 november 2009 om 11 uur, in het Koninklijk Paleis te Brussel.
Stadskledij

Het staat er echt. De andere drie dingen uit de envelop zijn een retourkaart, met envelop (aan de dienst des konings dus) en een parkeerkaart voor het Koninklijk paleis in Brussel. Echt waar!
Geen idee waar ik het aan te danken heb, maar zeker weten dat ik ga. Morgen alleen nog wel even de stad in voor passende kledij.

2 opmerkingen:

Rosalie zei

Ja hee, dat heb ik voor je geregeld. Bij mijn royale knekties. Ik kon zelf niet en toen dacht ik: wie kan ik daar een plezier mee doen? En toen dacht ik aan jou. Dus. :-P

DieVanNederlands zei

@Rosalie: Wow! Nou, merciekes dan maar, zoals de Belgen zeggen :-)