maandag 14 juli 2008

Complot

Ik ben een complot op het spoor. De schoolspullenverkopers hebben afspraken gemaakt. Ik zie ze al zitten boven een kopje koffie met één koekje. Het is nog winter, maar deze middenstanders buigen zich over het komende schoolspullenseizoen. Zuur kijkend bedenken ze hoe ze hun clientèle nu weer dwars kunnen zitten. De agenda's nog duurder maken? Nee, dat heeft in het verleden weinig gemor opgeleverd. Alleen nog maar linkshandige scharen verkopen? Nee, dan zijn de linkshandigen in het voordeel en dat kan niet de bedoeling zijn.
Ineens beginnen de oogjes van een schriele kantoorboekhandelaar te glimmen. "Laten we alle bedrukte a5-schriften voortaan alleen nog verkopen in pakketjes van minimaal drie stuks." Instemmend gemompel alom. En zo geschiedde het dat er deze zomer nergens mooie schriften los verkrijgbaar zijn.

Maar ik ben niet voor één gat te vangen. Good 0ld V&D verkoopt namelijk wel losse schriften. Oersaaie, degelijke dingen in onopvallende kleuren. Maar met een watervaste stift, een paar mooie stickers en het logo van onze zangvakantie kun je veel doen. En zo kunnen mijn vriendinnen en ik vanaf morgen onze vakantiebelevenissen als vanouds optekenen in een prachtig schrift.

3 opmerkingen:

vriendin K (ready for Spain) zei

waaaaaaa.... een heus gecustomized V&D-alten-schrift??!!! WOEHOE! Met prinsessen en nijtjes etc erop gestickerd? I can't wait, gelukkig stap ik zo in de trein en kan ik het wonder dan aanschouwen.

vriendin K (packed and ready to go) zei

nijNtjes dan he, nijNtjes...

Cyriel zei

Jeetje, wat ben jij lang weg...