zaterdag 30 augustus 2008

DVN hartje zingen

Zingen is fijn. Ik hou heel erg van zingen. De afgelopen dagen ben ik me daar weer eens extra van bewust. Want? Vorige week lukte het niet! Ik was verkouden en dat sloeg op mijn stem. Dat was niet zo handig, aangezien je in zo'n eerste schoolweek niet wegkomt met 'jongens, ik heb keelpijn, jullie gaan in stilte voor jezelf aan de slag met grammatica.' Nee, geïntroduceerd en uitgelegd moest er worden. Hele lessen was er maar één iemand aan het woord. Ik dus.
En dat terwijl we afgelopen maandag voor het eerst na de vakantie weer koorrepetitie hadden, waar ik me reuze op verheugde. Natuurlijk had ik af moeten bellen, want wat heb je op een repetitie te zoeken als je toch niet kunt zingen? Verdere schorheid kon ik me deze week echt niet permitteren. Maar ik kon toch gewoon gaan en niet meezingen? Van luisteren steek je ook erg veel op, ja toch? In theorie wel natuurlijk, maar wat zij met lonken had, heb ik met zingen. Ik zong mee. Uit volle borst. En forceerde mijn stem. En haakte toen toch maar af in de pauze.
Helaas was het leed toen al geschied. Ik was hees en had keelpijn. Met een doosje Diele sloeg ik me dapper (lees: met veel zelfmedelijden) door de tweede lesdag van dit jaar. 'Laat het een les voor je zijn, DVN,' zei mijn Wijze Innerlijke Ik, 'vergeet de komende week niet dat je je keelpijn aan jezelf te danken hebt!'
'Ja, WII,' piepte ik terug, 'de volgende keer blijf ik braaf thuis.'
Woensdag was ik vrij en moest er gepoetst worden. Brigitte Kaandorp aan en gaan met die banaan. Terwijl ik de gootsteen stond te schrobben realiseerde ik me dat ik mee stond te zingen. En het moment daarna realiseerde ik me dat het geen pijn meer deed. Weg keelpijn! DVN - WII, 1 - 0. Om het te vieren haalde ik mijn Evita-cd uit de mottenballen en was Evita (en Ché, en Perron...). En daarom loop ik nu al een paar dagen door het huis te galmen. De buren zullen wel blij zijn met hun goed geïsoleerde nieuwbouw-muren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi mooi!
Bij mij sloeg het precies om naar de andere kant: ik moest ziek in bed gaan liggen. En dat is ook niet de ideale manier om je eerste schoolweek door te komen...
Enfin, vanavond voorzichtig weer galmen...

Rosalie zei

Die Evita cd intrigeert me... ;-)