dinsdag 13 januari 2009

Opzij?

Afgelopen zondag waren Vriend en ik uitgenodigd op de koffie bij de buren om eens nader kennis te maken. Een middagje met de vier stellen van ons rijtje. Allemaal OSM, dinki´s van om en nabij de dertig.
Na een uitgebreide rondleiding (altijd grappig om te zien wat andere mensen met hetzelfde huis gedaan hebben) bespraken we het leven in de Vinex. De verwarmingsinstallatie, het gebruik van raamfolie, het bestraten van de oprit, de kwestie heg of schutting (dat laatste), de hoeveelheid badwater die de warmptepomp levert, maar ook de gigantische opblaasbaby van de overburen en de hondenkennel daarnaast werden uitgebreid besproken.
Zoals dat gaat op zulke middagen kwam het gesprek op ´wie doet wat in het huishouden´, in dit geval over het avondeten. De buren links koken om en om, in het midden kookt hij meestal en rechts staat degene die het eerste thuis is achter de pannen. Wij waren dus weer met stip op één het minst geëmancipeerd, bedacht ik enigszins gegeneerd.
Eenmaal thuis achter het fornuis bakte ik de aardappeltjes precies goed terwijl ik uitkeek op mijn door Vriend gewassen autootje met bijgevulde ruitenwisservloeistof en gecontroleerd oliepijl. Cisca kan de pot op, dacht ik tevreden.

4 opmerkingen:

Vita zei

Dat gevoel krijg ik ook altijd als ik D. met de vuilniszakken zie sjouwen, terwijl ik broodjes beleg voor mee-in-de-auto. Jammer dan :-)

Cyriel zei

J. is meer van de kook dan ik, terwijl ik meer was. Dus ja, wat is het bij ons?
Het zal me eigenlijk worst wezen.

Irèneke's wereld zei

Van mij had al dat opgelegde emancipatiegedoe ook niet gehoeven. Bij ons in huis zijn de rollen aardig traditioneel verdeeld en daar voelt iedereen zich prettig bij. Daar gaat het toch om?
Al moet ik er ook bij zeggen dat het stofzuigen me helemaal uit handen wordt genomen *jiehaaa!* en ik zonder morren de vuilnis beheer.

Joeltje zei

Leuk hè, contacten in de nieuwe wijk. Heerlijk, zo kneuterig die dingen rondom en in het huis bespreken. En ik waag me tegenwoordig ook niet meer aan het oliepijl. Dat deed ik wel toen ik nog alleen woonde. Maar ik heb nu een man. Dus waarom zou ik me nog druk maken om dat soort zaken? Ik moet nog koken, das veel belangrijker haha!