maandag 5 januari 2009

Vannacht

Vriend en ik gingen trouwen. Op de grote dag had ik er al helemaal zin in, alleen bleek ik vergeten te zijn een trouwjurk te kopen. Nadat ze respectievelijk uitgefoeterd en uitgelachen waren regelden Moeder en Zuster snel een mannetje dat aan huis kon komen met twintig trouwjurken in mijn maat. Vriend reageerde hier nogal zenuwachtig op (wat ging dit allemaal kosten?) maar ik stelde hem gerust. Mijn ouders zouden alles betalen, die waren namelijk stinkend rijk. Alleen had ik dat nog nooit verteld, want ik wilde dat hij zich daar niet door liet verblinden. En we waren altijd heel gewoon gebleven.
De jurken zaten allemaal als gegoten en ik koos een schitterend crèmekleurig exemplaar. Een en ander duurde wel nogal lang, vooral omdat de jurk nog gemaakt moest worden (ik kon natuurlijk niet trouwen in een showroommodelletje!), maar dat gaf niet want de dudukspelers vermaakten het gezelschap dat zich al in de huiskapel had verzameld. Een groot gezelschap want wij waren christenen van Armeense komaf en die kijken niet op een gast meer of minder op een bruiloft.

En toen ging natuurlijk de wekker. Iemand enig idee wat hier allemaal achter zit?

8 opmerkingen:

vriendin S. zei

Dudukspelers!! Het QLustrumconcert heeft wel indruk gemaakt zeg :)

Helene zei

Hoe vreemd kan je dromen. Ik heb laatst in mijn droom donkergrijze cocaine (???) pillen gekocht. Op mijn werk hielden ze een tabel bij van wie wat en hoeveel gekocht had. Ze waren wel verbaast dat ik de uberhaupt gekocht had. Maar ik durfde ze niet te slikken.

Iemand ervaring met dromen uitleggen?

Oh, en, DVN? Ik ben dol op je log, vooral op de schoolverhalen!

Helene zei

En dan een taalfout maken. Op de blog van DVN... -typt met het schaamrood op de kaken-

Rosalie zei

Armeense afkomst. Hmmm, die vind ik wel heel interessant. ;-)

vriendin A zei

Hm, DVN, kerstvakantie geweest zeker. Ik zag het ook meteen; die extra -r hoort niet thuis in beroepsdeformatie.

DieVanNederlands zei

@S: toch in elk geval onbewust ;-)
@Helene: ik zag het meteen (beroepsdeformatie :-)), maar ach, het overkomt de beste nog wel eens. Ik zal het je dus maar vergeven ;-) Zeker na die lovende woorden, waarvoor dank.
@Rosalie: ik ben eerder ook al eens succesvol voor Koreaans versleten, dus Armeens kan er ook nog wel bij. En vind je niet dat ik iets Armeensigs heb?

DieVanNederlands zei

Extra r? DVN doet alsof haar neus bloedt...

Rosalie zei

Nou, ik kende in Parijs een aantal Libanezen van Armeense afkomst en nee, daar lijk jij helemaal niet op. En maar goed ook, want dat was me toch een stel dwergen, tsjongejongejonge. Ik kon die gastjes bovenop hun kop spugen en nou, dan weet je wel hoe erg iemand een dwerg is, zeg. :-P