donderdag 17 april 2008

Denk VT-wonen #1

Vriend en ik hebben van de makelaar een heleboel tips gekregen om ons huidige appartement beter te kunnen verkopen. Kapitalistisch als wij zijn, gaan we daar natuurlijk gretig op in. Bovendien, hoe meer we hier overhouden, hoe beter het is voor ons aanstaande Vinex-paleisje. Het motto is daarom deze week: denk VT-wonen.
Voor de komst van de makelaar hadden Vriend en ik grondig opgeruimd. Zo grondig dat we er zelf van onder de indruk waren toen we weer thuiskwamen na een avondje bij vrienden. Toch vond de makelaar ons 'weinig gedisciplineerd'. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dit niet uit de eerste hand heb. De makelaar kwam onder schooltijd, dus heeft Vriend het bezoek afgehandeld en daarna uitgebreid verslag gedaan. 'Weinig gedisciplineerd' dus. Misschien maar goed dat ik er niet bij was trouwens, ik weet niet of ik dat glimlachend geslikt zou hebben, maar dat terzijde.
Omdat veel van het advies toch wel steekhoudend is, zijn we ermee aan de slag gegaan. Afgelopen woensdag is mijn moeder gekomen voor een Grote Schoonmaak (en gisteren las ik in de krant dat dat weer helemaal terugkomt, hoera, ik ben in!). Alle plastic items worden verwijderd van het aanrechtblad, want ze zien er 'goedkoop' uit. Waterkoker Bob is onaangenaam verrast, maar begrijpt het wel, dus hij gaat braaf in de la als fotograaf of kijkers langskomen. De badkamer is 'te strak' - Vriend en ik houden van wit en antraciet - dus die wordt opgeleukt met een houten handdoekenrek en handdoeken in regenboogkleuren (daarover later wellicht meer). De glazen vazen op de boekenkast moeten weg, want die wekken de suggestie dat er te weinig opbergruimte is. Ja, duh, het is een appartement, geen herenhuis! Maar nee, denk VT-wonen; de vazen gaan tijdelijk bij Oma wonen. En dan nog de grote kastentruc.
Ik heb vriendin R. gestrikt om zaterdag te komen helpen om de logeerkamer, toch min of meer haar kamer, te verbouwen. De open kasten moeten weg, die bieden te veel zicht op onze zooi. En de kledingkasten moeten weg uit onze slaapkamer. We slaan dus twee vliegen in een klap door de open kasten te vervangen voor een mooie nieuwe kledingkast die Vriend en ik woensdagavond gekocht hebben. Bij Ikea. En hier eindigt dit verhaal, want u weet ook wel dat bezoekjes aan Ikea niet in één alinea te vatten zijn.

4 opmerkingen:

Vriendin S. zei

Ik kan me niet voorstellen dat mensen een huis niet zouden willen kopen omdat bob op het aanrecht staat. Als ik bob was, was ik beledigd maar hij neemt het goed op.


PS. dingetje: boekerek -> boekenkast

DieVanNederlands zei

boekerek? geen idee waar je het over hebt ;-)

Vriendin S. zei

o ja, ik zie nu dat ik eigenlijk wilde typen:
boekerek -> boekenrek

Maar ja, blijkbaar zat die boekenkast heel erg vast in mijn vingers. Ook goed :)

Cyriel zei

Eerlijk gezegd voelde ik me juist in ons toekomstige huis prettig omdát het niet zo steriel was.

Maar toch zit er denk ik wel een kern van waarheid in. Er zijn zelfs bedrijven die een leeg huis voor de verkoop tijdelijk inrichten...