vrijdag 11 april 2008

visite

Vanavond komt Broertje logeren. Broertje is allang volwassen, 1m90 en ingenieur. Maar aangezien ik een jaar en vier maanden ouder ben en we bovendien beschikken over een Grote Broer, blijft hij Broertje. Jammer voor hem. Maar daar ging ik helemaal niet over schrijven.
Broertje komt logeren en ik heb bepaalde principes over visite. Visite ontvang je in een schoon en opgeruimd huis. Je kookt iets wat de visite graag eet, en serveert daarbij wat de visite graag drinkt. En als de visite blijft logeren is de logeerkamer opgeruimd. Een hele toer aangezien de logeerkamer ook de werkkamer is, en de muziekkamer, en de waskamer - tijd voor een groter huis! - maar daar ging ik ook niet over schrijven. De logeerkamer wordt dus opgeruimd en het logeerbed wordt voorzien van schone lakens.
Gisteren sprak ik dus met Vriend af dat hij even zou stofzuigen. Ik zou later thuis zijn dan hij, dus zou Vriend boodschappen doen en Broertje ontvangen met wat lekkers. Toen ik thuiskwam stond Broertje onder de douche. Niet zo vreemd, want hij had de hele middag rondgefietst op z'n nieuwe mountainbike. Vriend zat in de kamer. De nog niet gestofzuigde kamer. Vriend was nog niet naar de supermarkt geweest. Vriend had nog niet het logeerbed ontruimd. Vriend had me geloof ik nog niet verwacht.
Geen probleem. Doe ik niet moeilijk over. Broertje kan wel om het stof heenkijken. In de koelkast ligt nog een halve salami - life saver! - die als snackje kan dienen. Wijntje erbij en Broertje en ik houden het wel uit tot Vriend terug is uit de supermarkt. Als ik toch even mopper zegt Vriend dat ik er dan maar een logje aan moet wijden om te klagen. Bij dezen.
En nu ga ik gauw nog even de lakens van het logeerbed verschonen.

3 opmerkingen:

Vriend zei

Vriend vond het tot nu toe wel grappig, zo'n blog van Die Van Nederlands, maar begint nu toch een beetje te twijfelen..... Vriend heeft ook een 40-urige werkweek met de nodige reistijd moet je weten....

octavie zei

Hahaha!
Ik moet vooral heel erg lachen om de reactie van Vriend:)

Rosalie zei

Ik wilde net gaan zeggen dat Vriend al heel goed begrijpt waar zo'n log eigenlijk voor dient. ;-)