vrijdag 25 april 2008

vakantie

Vandaag begint 'ie dan eindelijk, de felbegeerde, langverwachte meivakantie. We hebben er elf hele weken naar uitgekeken met z'n allen. Als u kantoorslaaf of een medemens uit een andere beroepsgroep bent, zult u denken: 'waar heb je het over', maar voor ons onderwijsmensen is elf weken echt een niet te overziene hoeveelheid weken waar we ons dapper maar met de nodige moeite doorheen hebben moeten slepen.
Eigenlijk is mijn stelregel dat het aantal weken tussen twee vakanties maximaal het aantal weken van de grote vakantie mag bedragen. En daar zaten we nu ruimschoots overheen! Dat was te merken. De rek was er al een poosje uit. Collega's snauwden elkaar af, leerlingen hingen apathisch in hun bankjes en de voltallige directie was onvindbaar, bang voor schadeclaims en andere klachten.
Maar aan alles komt een eind en vandaag is het dan eindelijk zo ver. De vakantie begint. En vreemd genoeg is die dus eigenlijk gisteren begonnen. Want vandaag verwachten de leerlingen dat we alleen nog maar 'iets leuks' gaan doen, dat ze eerder weg mogen of dat je een video in de sleuf duwt en zelf alvast aan je vakantieslaap begint. Het eerste uur heb ik me nog geweerd. Dapper instrueerde ik de vierde klas over de slotopdracht voor het schrijfdossier. Daarna ging het van kwaad tot erger. Met vwo 6 beraamde ik plannen om de kluis te kraken met examenresultaten. Onderdeel van het masterplan was mijn wassen beeld uit Tussaud te laten overkomen (dat bestaat, natuurlijk). Met de derdeklassers speelde ik een uurlang het reuzelollige moordspel, waarin Britney Spears een moord pleegde met een condoom in de koelcel. En toen havo 5 zojuist voorstelde om galgje te gaan spelen, heb ik gecapituleerd. Prettige vakantie!

3 opmerkingen:

Vriendin S. zei

Ha, vakantie! Wij hebben vorige week besloten onze vakantie te verplaatsen van augustus naar juli en dat is al een heel prettig vooruitzicht!

Als ambtenaar heb ik trouwens ook verplicht vrij op 30 april, 1 mei, 2 mei en 5 mei dus dat is bijna een hele week vakantie!

DieVanNederlands zei

Waar gaat de reis naartoe?

En heb je nog tips voor een met de auto te bereizen bestemming voor volgende week? Het ziet er niet naar uit dat het zeilweer wordt, dus we zoeken een alternatief...

Octavie zei

Vakantie? Dochter heeft twee weken vrij van de peuterschool, dus ik heb géén vakantie maar moet juist heel hard werken.